Fredag den 25 februari 2012

Jag är inte rojalist. Absolut inte. Och jag blir det inte p.g.a. prinsessan Estelle heller, men det är klart att det är roligt för föräldrarna. Precis som det är roligt för alla föräldrar. Men om jag bara får lämna en liten anspråkslös önskan; låt förihelfete flickstackarn bestämma själv vad hon ska bli i framtiden! Det är ju det som är det fantastiska med lla barn man ser - man vet inte vad det ska bli av dem, man ger dem sina bästa förutsättningar i längtan efter att de ska finna sin egen plats på jorden, sin egen lycka. Kan en lycka som förväntas av en sedan födseln vara äkta?
Nog om detta. Vår förmiddag har tillbringats utomhus i Uppsalas underbara vårvinter. Fröken finemang i för henne nya, men dessförinnan ärvda, vårkläder och gummistövlar. Vilken frihet att slippa overallen! Vi gick en promenad runt kvarteret - i frökens tempo tog det ca en och en halv timme. Oj, vad nöjd hon var över att få gå själv och upptäcka Väktargatan "by foot" för första gången! Antalet pinnar och småsten som plockades upp från marken, räknade jag inte, men antalet vurpor blev inte alls så många som förväntat.
Uttröttande för den lilla var det nog ändå, för så fort vi kommit innanför dörren slocknade fröken i soffan. Framstupa. Så nu blir det lugnt en stund.

Onsdag den 22 februari 2012

Åh, det är inte varje år som två höjdardagar hamnar i direkt anslutning till varandra. Igår fettisdag, idag BOK-REA! Fröken finemang och jag var på plats tidigt på Akademibokhandeln idag. Exakt hur populärt det var med en stor vagn mitt bland staplarna, förtäljde inte historien, men antalet KUNDVAGNAR inne i butiken förvånade mig faktiskt. Jag har ju som bekant inte så mycket pengar att rumla för, och böcker har hushållet till förbannelse, men två titlar, en av Leif G W Persson och en av Jens Laapidus blev det. Vi gick en tur i köpcentrat också, och på hemvägen tänkte jag att vi skulle ta en tur förbi 4H. Fröken var mycket skeptisk till djuren när vi var där i helgen, så jag tyckte att det skulle vara bra om det inte tog så lång tid till nästa gång.
Det var dår det hände. Fröken började gnälla väldiga, och jag fattade inte varför - hon var lagom varm, nysoven efter en extra tupplur och fortfarande frukostmätt. Snart kom dock svaret i form av en lagom mysig kaskadspya, över frökens nya jacka, fleece, filten i vagnen och åkpåsen. även min jacka fick sig en släng av sörjan. Kul. Och jag som sa igår till J, att Gud vad skönt att K sluppit magsjukan iallafall. Tji fick jag. Själv har jag nästan aldrig varit magsjuk, tack och lov, och hoppas på att klara mig även denna gång. Hemmet blev iallafall städat och spritat, och napparna är kokade i två vatten, så nu kan man bara hoppas på att det inte blir värre. Fröken är trött och blek, men verkar ändå inte må superdåligt. Måtte det stanna där!
Som sammanfattning kan jag säga att handspriten idag är min bäste vän, och att jag ber till Gud om att det ska finnas någon ledig tid i tvättstugan ikväll. Idag, om inte annars, behöver jag en tvättmaskin...

Måndag den 20 februari 2012

Om man kunde tävla i njutning skulle jag och Fröken finemang garanterat ha en chans att ta hem segern. Vi är oerhört bra på att njuta! Och vad kan man annars göra, när man får betalt för att vara hemma och ta hand om en liten godmodig gris, har en fungerande kropp som älskar att äta, världens bästa familj (stor som liten) och egentligen inte har något som helst att klaga på?
Vi tog en paus, dottern och jag. Lämnade lärdomsstaden för 12 fina dagar i Småland. Himmel, vad vi njöt. Där också. Vi umgicks med katterna, mormor och morfar, granntjejen Ella som är frökens idol, besökte Öland, bakade semlor, var i simhellen två gånger (succé!), åkte pulka och träffade folk. Underbart! Det känns så himla lyxigt att bara kunna ge sig iväg sådär. Men skamligt långt till alla fina är det. Skamligt långt.
Sedan sist har storfamiljen utökats med en liten kusin med namnet Freja. Fröken är därmed inte yngst i familjen längre. Underbart, förstås. Jag grät en skvätt när jag fick beskedet. Det är ju fantastiskt!
Denna vecka har inletts med besök på Pumpen. Det var så längesedan vi var där att fröken knappt kände igen sig, men det släppte snart och hon åkte rutschkana för glatta livet. Själv. Oerhört mallig var hon.
Imorgon är det en dag som sannerligen borde firas med flaggdag, nämligen fettisdagen. MINST två semlor ska jag trycka i mig, därför har jag tränat lite extra på Friskis ikväll.
Fröken i högform i afton. Jeansen kommer från Ullared och tröjan från Polarn och pyrets POJKKKOLLEKTION, märk väl. Jag måste ha missat något vitalt i föräldrarollen, som inte tänkte på att det var från POJKKOLLEKTIONEN reatröjan kom från. Jefla trams.

RSS 2.0